Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Черкаської області спростовує інформацію інтернет-виданні «Забеба»

13 листопада 2017, 09:04

 7 листопада 2017 року в інтернет-виданні «Забеба» (сайт http://zabeba.li/) з’явилася стаття «На Черкащині президент призначив 7 суддів. Хто вони?» з інформацією про те, що суддя господарського суду Черкаської області Кучеренко Оксана Іванівна, цитую: «в часи Януковича забороняла збиратися на мирні мітинги». 8 листопада цю інформацію поширила Черкаська обласна громадсько-політична газета «ДЗВІН» (сайт https://dzvin.news/), а 9 листопада інформація з’явилась в інтернет-виданні «Рідна Черкащина» (сайт http://ck.ridna.ua/). 10 листопада цю статтю опубліковано в спільноті «НеТипові Черкаси неТипичные Черкассы Типичные Черкассы Типові Черкаси» (адреса сторінки https://facebook.com/CherkassyTypical/) в соціальній мережі Facebook.

            Дану інформацію було доведено невизначеному колу осіб, оскільки поширено в загальнодоступній мережі Інтернет.

         Повідомляємо, що розповсюджена інформація є безпідставною та недостовірною, вказана заява не відповідає фактичним обставинам з огляду на те, що Господарський суд Черкаської області ніколи не розглядав жодної справи про заборону збиратися на мирні мітинги.

         Тож, закликаємо, як працівників ЗМІ, так і представників громадськості при оприлюдненні інформації щодо діяльності судової влади свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності!

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду