flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство. Справа №910/1607/14

28 березня 2014, 16:14

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44     тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

 

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ПРО БАНКРУТСТВО

 

 20.03.14

справа № 910/1607/14

 

Суддя Пасько М.В., розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” (код ЄДРПОУ 35900634) про порушення справи про банкрутство, за участі представників:

від заявника (боржника)  Юрманович В.В. – предст. за дов.

 

     ВСТАНОВИВ:

 

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 10.02.14 заяву про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання суду на 20.02.14 та зобов’язано арбітражного керуючого Бойка С.В. надати суду до 18.02.14 заяву про участь у справі.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 20.02.14, у зв’язку з перебуванням судді Паська М.В. у відпустці, з метою дотримання процесуальних строків, заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” про порушення справи про банкрутство передано для розгляду судді Чеберяку П.П.

Ухвалою суду від 20.02.14 суддя Чеберяк П.П. прийняв заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” про порушення справи про банкрутство до свого провадження та призначив підготовче засідання на 11.03.14.

Розпорядженням Голови господарського суду міста Києва від 11.03.14, у зв’язку з поверненням судді Паська М.В. з відпустки, з метою дотримання процесуальних строків, справу № 910/1607/14 за заявою товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” про порушення справи про банкрутство передано для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою суду від 11.03.14 заяву товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” про порушення справи про банкрутство прийнято до свого провадження суддею Паськом М.В. та призначено підготовчена 11.03.14.

У судовому засіданні 11.03.14 було оголошено перерву до 20.03.14 о 11:00 год.

19.03.14 від арбітражного керуючого Бойка С.В. надійшла заява про участь у справі в якості ліквідатор боржника.

20.03.14 від заявника (боржника) надійшли додаткові документи по справі.

 

Як вбачається з поданої заяви про визнання боржника банкрутом, загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” було прийнято рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації та призначено Головою ліквідаційної комісії Кобзаренка І.В.

Вказане рішення оформлене протоколом № 17/02/2012 загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” від 17.02.12.

На підтвердження вказаних обставин суду було подано рішення власника про ліквідацію підприємства, докази звернення до державного реєстратора, податкового органу та фондів загальнообов’язкового соціального страхування з відповідним повідомленням та для з’ясування питання про наявність заборгованості перед бюджетом та позабюджетними державними цільовими фондами, довідки державних реєстраційних органів, що здійснюють реєстрацію майнових активів (різного роду рухомого та нерухомого майна), матеріали інвентаризації, довідки з банківських установ тощо.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації № 206 (6) було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

Після публікації оголошення про припинення підприємницької діяльності ліквідаційною комісією було проведено інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу боржника та встановлено, що коштів та майнових активів недостатньо для погашення кредиторської заборгованості.

Крім того ліквідаційною комісією встановлено, що загальна сума кредиторської заборгованості складає 70   548, 19 євро, що еквівалентно 769 937, 69 грн., а загальна балансова вартість майна товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” становить 12   281, 02 грн.

 

У зв’язку з викладеним загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” 14.01.14 було прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про обґрунтованість  тверджень товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” про наявність підстав для порушення провадження у справі про його банкрутство. 

Керуючись ст. ст. 1, 10, 16, 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

 

 УХВАЛИВ:

 

Порушити провадження у справі № 910/1607/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю “Хауратон Україна” (04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 2; код ЄДРПОУ 35900634).

Наступне засідання суду призначити на 03.04.14 о 11:40 год.

Належним чином засвідчений примірник ухвали направити заявнику (боржнику), арбітражному керуючому Бойку С.В., державному органу з питань банкрутства, а також органу державної виконавчої служби, державному реєстратору та податковому органу за місцезнаходженням боржника.

Розгляд справи відбудеться в приміщенні господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 7 (корп. “Б”).

 

Суддя                                                                                                                    М.В. Пасько