flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дніпровський апеляційний суд

Колегія суддів залишила вбивцю на 9 років за ґратами

27 січня 2022, 11:56

12 січня 2022 року суд апеляційної інстанції погодився з вироком місцевого суду щодо неодноразово судимого чоловіка, який вбив людину і заховав труп.

У травні 2021 року обвинувачений Г. завітав до знайомої, де гостював М. Під час спільного вживання алкоголю чоловіки неодноразово сварилися.  У результаті конфлікту обвинувачений наніс М. декілька ударів цеглиною по голові та обличчю.  Від завданих травм потерпілий помер на місці злочину.

13 вересня 2021 року Дзержинський міський суд Донецької області засудив Г. за  ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) до 9 років позбавлення волі.

Г. подав апеляційну скаргу, в якій просив призначити йому більш м’яке покарання. Донецький апеляційний суд вирішив, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню.

«Колегія суддів вважає, що призначене покарання є законним, справедливим, воно буде відповідати тяжкості правопорушення, сприятиме виправленню обвинуваченого та попередженню вчинення ним нових злочинів, а також не буде становити «особистий надмірний тягар для особи», адже відповідатиме справедливому балансу між загальними інтересами суспільства та вимогами захисту основоположних прав особи», – зазначено в ухвалі апеляційного суду.

 

За інформацією пресслужби Донецького апеляційного суду

Сторінка суду у Facebook