flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду апеляційних скарг у відношенні заступниці міського голови Дніпра

21 липня 2023, 13:09

20 липня 2023 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справи Дніпровського апеляційного суду за результатами розгляду матеріалів апеляційної скарги про обрання запобіжного заходу частково задовольнила апеляційні скарги захисників та відмовила у задоволенні апеляційної скарги прокурора на рішення суду першої інстанції щодо зміни запобіжного заходу заступниці міського голови м. Дніпро.

Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Судом першої інстанції до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.

На таку ухвалу була подана апеляційна скарга захисниками підозрюваної та прокурором.

Апеляційний суд погодився із висновками слідчого судді у частині обгрунтування підозри та існування ризику можливості переховування вказаною особою (п.1.ч1. ст 177 КПК України).

Водночас, з урахуванням специфіки та режиму роботи підозрюваної – як заступниці міського голови, апеляційний суд визнав, що призначення слідчим суддею запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час доби не може бути у даному випадку належним запобіжним заходом.


З урахуванням наведених вище обставин, колегія суддів обрала новою ухвалою інший запобіжний захід, який забезпечить у даному випадку належну процесуальну поведінку даної посадової особи.