flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кабмін змінив перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

01 травня 2024, 11:34

     Уряд уніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Відповідна постанова від 26 квітня 2024 року № 458 набирає чинності з дня опублікування, крім пункту 3 змін, затверджених цією постановою, який набирає чинності через три місяці з дня опублікування. Міністерство охорони здоров'я пояснило, що постанову прийнято з метою ефективної боротьби з незаконним виробництвом, обігом та немедичним споживанням синтетичних наркотиків, в тому числі завдяки посиленню заходів контролю за прекурсорами. Таким чином перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів розширили та актуалізували.

    Крім того, ухвалені зміни посилюють держконтроль за обігом цих засобів і розширюють можливість працівникам правоохоронних органів документувати злочинну діяльність осіб, які займаються незаконним виготовленням та збутом таких наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

    У МОЗ нагадали, що згідно із законодавством наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори з урахуванням доцільності їх використання у медичній практиці та залежно від ступеня їх небезпечності для здоров'я людини і застосовуваних заходів контролю за їх обігом включаються до відповідних списків. Постанова приводить чинне законодавство у відповідність до міжнародних договорів та дає змогу посилити державний контроль за обігом низки наркотичних засобів і речовин.

   За посиланням: https://jurliga.ligazakon.net/news/227371_kabmn-zmniv-perelk-narkotichnikh-zasobv-psikhotropnikh-rechovin--prekursorv