flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання голови суду Уляни ЛУКОВКІНОЇ

26 квітня 2024, 10:21

      Сьогодні, 26 квітня 2024 року, голова Тлумацького районного суду Уляна ЛУКОВКІНА бере участь у семінарі для суддів місцевих загальних судів на тему: “Розгляд справ в окремому провадженні. Встановлення фактів, що мають юридичне значення. Судова практика”, у застосунку “Zoom.”

     Відкриє запланований захід та звернеться до слухачів з вітальною промовою директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ.

    В ході семінару лекторами Іриною ВЕРБОЮ, Ярославом ПЕРЕСУНЬКО, Анастасією МИХАЛЬЧЕНКО, Наталією ЩЕРБИНОЮ та Ярославом ДРАГАНЧУКОМ будуть висвітлені теми, що стосуються розгляду судами справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Особливу увагу слухачів буде зосереджено на темі, що стосується документування військовими підрозділами відповідних обставин, що впливають на права рідних та близьких військовослужбовців в умовах воєнного стану у разі загибелі військовослужбовця. Обговорено ряд питань, які виникають при розгляді заяв про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою, а також акцентовано увагу на проведенні та використанні результатів ДНК експертизи, на судовій практиці у справах щодо призначення та виплати одноразової грошової допомоги військовослужбовцях та членам їх сімей.

  На закінчення семінару передбачено підведення підсумків семінару та анкетування.