flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь голови суду Уляни ЛУКОВКІНОЇ у всеукраїнському семінарі

25 квітня 2024, 10:18

      Сьогодні, 25 квітня 2024 року, голова Тлумацького районного суду Уляна ЛУКОВКІНА бере участь у всеукраїнському семінарі для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості здійснення кримінального провадження щодо застосування заходів медичного характеру” у програмі “Zoom.”

     Метою семінару є обговорення проблемних питань, що виникають у суддів при застосуванні до особи примусових заходів медичного характеру та ряду інших питань, які виникають під час розгляду справ цієї категорії.

     Вітальною промовою захід відкриє в.о. начальника (директора) відділу “Тестологічний центр”, суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя у відставці  Лілія КАРАБАК.

     Підготовку суддів буде розпочато із лекції Олега НАЗАРОВА про окремі питання призначення психіатричної експертизи. Ухвала слідчого судді/суду про направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи. Лектор Максим ГЛОБА розповість про поняття, мету та види примусових заходів медичного характеру. Особи, до яких застосовуються примусові заходи медичного характеру. Лариса РАДУЦЬКА акцентує увагу слухачів на підставах здійснення кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру та обставинах, що підлягають встановленню, процесуальному статусі особи та запобіжних заходах, які можуть бути застосовані судом. Викладачі Максим ГЛОБА та Анна ПРОЦЕНКО висвітлять тему про особливості здійснення судового розгляду кримінального провадження та ухвалення судового рішення. Завершальну лекцію про виконання, продовження, зміну та припинення застосування примусових заходів медичного характеру, відновлення кримінального провадження проведуть лектори Анна ПРОЦЕНКО та Ірина ЯКОВЕЦЬ.

    На завершення навчання слухачі поділяться власним професійним досвідом і враженнями від участі в навчанні.