flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІНФОРМАЦІЯ про виконання Гощанським районним судом Рівненської області Закону України «Про доступ до публічної інформації» протягом першого півріччя 2020 року

         З метою забезпечення прозорості, відкритості та створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації у Гощанському районному суді здійснюється розгляд запитів на інформацію.

        Порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, та інформації, що становить суспільний інтерес визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

        Відповідь на запит на інформацію надається у строк визначений статтею 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

        Протягом першого півріччя 2020  року до Гощанського районного суду Рівненської області надійшло 6 письмових запитів на отримання публічної інформації.

        2 запити надійшли на електронну адресу суду від громадян,  ще 4 запити було скеровано ДСА України до суду, як належному розпоряднику інформації .

        Питання, порушені у запитах, стосувалися:

 - інформації щодо суддів, працівників апарату суду а саме: штатна та фактична чисельність суддів і працівників суду;

- інформацію про заробітну плату та інші виплати працівників апарату суду;

розміру суддівської винагороди та її складових;

надання  копій наказів про призначення суддів та  копій штатних  розписів суду;

чи приймалися рішення щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

        Запити, що надходили були своєчасно зареєстровані в програмі електронного документообігу суду та розглянуті в межах компетенції суду з дотриманням строків, встановлених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

           У всіх випадках відповіді були надані в письмовій та електронній формі і направлені запитувачам за допомогою поштового та електронного зв’язку на зазначені ними у запиті адреси.

           У першому півріччі 2020  року задоволено всі усні запити на інформацію по телефону щодо реквізитів рахунків для сплати судового збору, графіку і порядку прийому громадян, результатів розгляду скарг та заяв, видачі копій судових рішень.

           Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» для запитувачів на веб-сайті Гощанського районного суду в рубриці «Інформація для громадян» викладено порядок складання та подання запитів та інформацію, права громадян, перелік відомостей, які належать до інформації з обмеженим доступом, а також відомостей, які не містять ознак публічної інформації.

           В контекстному меню веб-сайту Гощанського районного суду Рівненської області є форма для електронного інформаційного запиту на отримання публічної інформації.

 

 

Виконавець :  О.В. Павлюк