flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану організації роботи зі зверненнями громадян за результатами роботи суду упродовж 2023 року

12 січня 2024, 16:18

Відповідно до плану роботи суду на І-е півріччя 2024 року проведено аналіз стану організації роботи із зверненнями громадян.

Відповідно до вимог Конституції України, Закону України "Про звернення громадян", Указу Президента України "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" в Гощанському районному суді Рівненської області здійснювались заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення.

З метою належної організації особистого прийому громадян в Гощанському районному суді затверджений графік прийому громадян керівником апарату. Прийом громадян в суді здійснюється у визначені дні та години.Графік прийому громадян розміщено у приміщенні суду на довідковому стенді, а також на веб-сайті "Судова влада України". Бланк електронної форми звернення громадян, розробленої відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» розміщено на веб-сайті суду (в розділі «Громадянам» - звернення громадян).

Скарги, заяви та звернення, які надходять до суду, реєструються у програмі документообігу суду в реєстраційно-контрольних картках. Кожному зверненню присвоюється номер.  Конверти зберігаються разом із зверненням. Кожному зверненню присвоюється номер, воно оформляється в обкладинку і документи підшиваються у хронологічному порядку.

А враховуючи воєнний стан, який введений на території України у зв’язку з військовою агресією росії, громадянам рекомендовано  надавати до суду всі необхідні документи в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційними засобами зв’язку та утриматися від відвідування приміщення суду. Тому щоденно до суду надходить близько 15 звернень громадян в телефонному режимі. Здебільшого вони стосуються інформації щодо руху справ, отримання копій документів та виконавчих листів, режиму роботи суду, відповіді на які оперативно надаються працівниками суду та керівництвом. Скарги щодо відповідей на телефонні звернення до Гощанського районного суду не надходили.

Протягом 2023 року письмові звернення громадян до Гощанського районного суду Рівненської області не надходили.

У суді здійснюється суворий контроль щодо недопущення порушень строків розгляду звернень. Інформація стосовно роботи з розгляду звернень громадян обговорюється на оперативних нарадах.

Враховуючи, що рівень роботи із зверненнями громадян є важливим чинником довіри громадян до органів державної влади, Гощанський районний суд Рівненської області і надалі продовжуватиме роботу по вдосконаленню роботи з розгляду звернень громадян.

 

 

 

Виконавець :  О.В. Павлюк