flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запроваджується обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу

20 червня 2013, 11:21

            Згідно частини першої статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, частини шостої статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, суд вправі викликати осіб, які беруть участь у справі (кримінальному провадженні) іншими засобами зв'язку, крім поштових відправлень.

Відповідно до наказів ДСА України від 31.05.2013 №72, 73 в місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції з 17 червня 2013 року запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) та пілотний проект з надсилання судових повісток у вигляді SМS-повідомлень.

Згода учасників судового процесу має бути оформлена заявою про отримання судових повісток у вигляді SМS- повідомлень як для місцевого, так і для апеляційного суду, із зазначенням номера мобільного телефону учасника. Для обміну електронними документами, учасник судового процесу має зареєструвати поштову скриньку в Системі «Електронний суд» на веб-порталі судової влади України www.court.gov.ua