flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Комунарський районний суд м. Запоріжжя

Електронне декларування присяжних: рекомендації та роз'яснення

27 січня 2022, 09:29

       Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області звертає увагу присяжних на необхідність подати до 31 березня 2022 року електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.

       Присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» відносяться до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення, відповідно, зобов’язані подати електронну декларацію на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК).

       Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням антикорупційного законодавства, зверніть увагу на те, що з 1 грудня впроваджена нова форма декларації.

       Для того, щоб легко та швидко заповнити декларацію,  ви можете скористатись сервісом роз’яснення у Базі знань НАЗК https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ або онлайн-допомогою у Реєстрі декларацій, для чого потрібно натиснути кнопку «допомога онлайн» у правій частині екрану під час роботи із Реєстром декларацій.

       Порядок заповнення декларації розміщений за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

       Відповідно до роз’яснень НАЗК, наданих на звернення ДСА України, особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

       Нагадуємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.