Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з сільськогосподарського підприємства Дружелюбівського виправного центру №1 заборгованість за договором про надання послуг на суму понад 160 тис. грн

22 вересня 2017, 16:50

Приватний підприємець звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою до ДП «Сільськогосподарське підприємство Дружелюбівського виправного центру управління ДПтС України в Запорізькій області (№1)» про стягнення заборгованості за договором про надання послуг.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у липні 2015 року між сторонами був укладений договір про надання послуг про проведенню збору врожаю зернових, відповідно до умов якого, позивач зобов’язувався власною технікою зібрати врожай зернових відповідача, а виправний центр, в свою чергу, сплатити вартість отриманих послуг.

Позивач свої зобов’язання за договором виконав в повному обсязі, що підтверджується актами виконаних робіт, однак відповідач розрахувався за отримані послуги лише частково.

Нормами ЦК України визначено, що якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов’язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та у порядку, що встановлені договором.

Відповідно до положень діючого законодавства, а також умов спірного договору зазначені обставини є підставою для стягнення заборгованості та застосування до Дружелюбівського виправного центру штрафних санкцій.

З огляду на викладене, Господарським судом Запорізької області 30.08.2017 було прийнято рішення по справі №908/1461/17, яким позов задоволено, на користь позивача стягнуто заборгованість та штрафні санкції на загальну суму 163248,43 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

Джерело

За повідомленям прес-служби суду