Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд став учасником чергового засідання Мережі пілотних судів CEPEJ

22 квітня 2024, 10:19

10 квітня 2024 року Європейська комісія з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) Ради Європи провела 17-те пленарне засідання Мережі пілотних судів CEPEJ у Мехелені, Бельгія, скликане задля обміну досвідом між пілотними судами щодо їхньої практики. 

У заході взяли участь представники 35 пілотних судів з 28 країн світу. На засідання Мережі пілотних судів CEPEJ також був запрошений голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов

Відкриття заходу почалося з вітальних слів Пола Ван Тігхельта – міністра юстиції Бельгії, та Франческо Депаскуале – президента CEPEJ, що стало початком продуктивних обговорень та діалогу.

Учасники заходу активно обмінювалися досвідом та застосуванням новітніх підходів у судочинстві. Під час різноманітних воркшопів обговорювалися такі важливі питання, як запобігання накопиченню судових справ, оцінка якості роботи суддів, використання штучного інтелекту в судових процесах та інструменти для вимірювання навантаження в судах. Особливу увагу приділили представленню бази даних CEPEJ-STAT, що містить дані, отримані в результаті оцінки європейських судових систем.
8

Design sans titre - 1

Голова Київського апеляційного суду долучився до семінарів щодо оцінювання якості роботи суддів та дослідження використання генеративного штучного інтелекту у сфері правосуддя.

LLM_0626

Під час зустрічі Ярослав Головачов висловив подяку урядам та народам країн Європейського Союзу за підтримку та допомогу Україні в умовах російського вторгнення.

IMG_1018

По завершенню засідання учасники провели презентації практик, впроваджених у їхніх судах або судових системах. 

Design sans titre - 1

Європейська комісія з питань ефективності правосуддя (CEPEJ) Ради Європи об’єднала представників судових установ з різних країн, що підкреслює значення діяльності мережі пілотних судів, як важливого форуму для співпраці та обміну досвідом у галузі правосуддя та є запорукою подальшого розвитку судових систем країн-учасників.

Київський апеляційний суд