Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Новоукраїнському районному суді Кіровоградської області обладнана дитяча "зелена" кімната

24 серпня 2023, 15:26

У Новоукраїнському районному суді Кіровоградської області спеціально обладнана дитяча кімната, яка дозволяє при проведенні суддею опитування вберегти дитину від складних випробувань під час судових процедур, запобігти травматизації психіки дитини за допомогою спеціальних дружніх до дитини методик та створення психологічно комфортної атмосфери. Дитяча «зелена» кімната допомагає дітям відчути домашню атмосферу, сприяє довірливому спілкуванню з дорослими.

Кімната обладнана іграшками, книгами для різних вікових груп дітей, дошкою для малювання, дитячим навчальним приладдям. Тут є всі речі, необхідні для опитування дитини, зокрема, анатомічні ляльки, малюнки, тести.

Кімната забезпечує дитині почуття безпеки та конфіденційності й відповідає потребам дітей почуватися у фізичній та психологічній безпеці під час опитування, розслабитися і відчути довіру до судді.

Організація роботи в дитячій «зеленій» кімнаті здійснюється суддею на основі індивідуального підходу до кожної дитини з урахуванням її вікових та психофізіологічних особливостей. Для роботи з дітьми можуть запрошуватися відповідні фахівці – психологи або педагоги.

Дитяча «зелена» кімната допомагає дітям відчути затишну, доброзичливу атмосферу, сприяє відкритому та довірливому спілкуванню, діалогу з дорослими.