Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід мешканці Сумщини, яка передавала інформацію про розташування Збройних Сил України

14 серпня 2023, 16:18

12 серпня 2023 року слідчий суддя розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жінці, яку підозрюють у  поширенні в умовах воєнного стану інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За результатами розгляду суд задовольнив клопотання та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали визначено до 8 жовтня 2023 року.

З матеріалів клопотання відомо, що місцева жителька одного із сіл Сумського району, поширювала на власній сторінці у забороненій соціальній мережі публікації, у яких міститься виправдування, визнання правомірною, заперечення агресії рф проти України та тимчасової окупації частини території України, а також вона після повномасштабного вторгнення рф в Україну неодноразово за допомогою месенджера «Telegram» передавала інформацію про переміщення, рух та розташування ЗСУ на території м. Суми та Сумської області, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.