Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя

14 серпня 2023, 15:15

14 серпня 2023 року Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка та тимчасово, до 20 вересня 2023 року, відсторонила суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

10 серпня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Приморського районного суду міста Одеси Іллі Лонського.

Суддя Ілля Лонський підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 369, частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у замаху на надання неправомірної вигоди іншій судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману судді Приморського районного суду м. Одеси, за що передбачається покарання на строк від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування триває. Розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу судді призначено до розгляду Вищим антикорупційним судом сьогодні, 14 серпня 2023 року.

Вища рада правосуддя