Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 11 років позбавлення волі засуджено чоловіка, обвинуваченого у зґвалтуванні малолітньої дитини

18 липня 2023, 15:24

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив обвинувальний вирок чоловікові, обвинуваченому у зґвалтуванні малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152 КК України). Попри те, що обвинувачений не визнав своєї вини, колегія суддів, дослідивши усі докази по справі, вважає, що вина чоловіка у скоєнні особливо тяжкого злочину повністю доведена. Суд призначив покарання – 11 років позбавлення волі, а також ухвалив внести інформацію про особу обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Як випливає з ухваленого вироку, події відбувалися у грудні 2019-го року в одному із сіл Житомирської області. Чоловік, батько чотирьох дітей, вночі у будинку, де проживала сім′я, згвалтував 13-ти річну дочку своєї співмешканки. Дитина зізналася матері, що вітчим робив це з нею не вперше, при цьому погрожував фізичною розправою, якщо вона розповість про це кому-небудь.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30-ти днів. До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області