Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди Херсонщини на деокупованих територіях працюють у штатному режимі

11 липня 2023, 15:22

Після відновлення з 12 червня 2023 року процесуальної діяльності судів Херсонського апеляційного округу, як місцеві суди, так і суд апеляційної інстанції, активно розпочали організацію своєї роботи та розгляд судових справ по суті. Це, зокрема, і справи, які інвентаризовані за минулий доокупаційний період, так і судові справи, що надійшли в суди після звільнення правобережної частини Херсонщини.

Зокрема, Херсонський апеляційний суд продовжив розгляд апеляційних скарг у цивільних та кримінальних справах, що надійшли після розгляду судами першої інстанції.

Як зазначає голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко, кількість судових справ та апеляційних скарг з кожним днем збільшується, що свідчить про гостру потребу в наданні судових послуг громадянам звільненої Збройними Силами України частини Херсонщини.

І судова статистика цьому підтвердження. Так, за період з 12 червня 2023 року (відновлення підсудності) по нині, зокрема, до Херсонського міського суду надійшли 1393 справи та з різних питань звернулися 736 громадян, а також представники правоохоронних органів.

Схожа динаміка надходження справ та звернень спостерігається й у відновлених Нововоронцовському та Великоолександрівському районних судах Херсонської області.

Зазначимо, що відновлення процесуальної діяльності стосується тільки судів, які розташовані на правобережній частині Херсонщини.