Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років позбавлення волі та 15 років позбавлення права обіймати певні посади – суд затвердив угоду про визнання винуватості

03 липня 2023, 13:49

Сьогодні, 03 липня 2023 року, Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Суд визнав обвинуваченого винним у колабораційній діяльності, а саме у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

У серпні 2022 року обвинувачений погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа війковослужбовців та представників спецслужб рф у місті Херсон та добровільно зайняв посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупаційній території міста Херсон правоохоронному органі.

На займаній посаді обвинувачений здійснював патрулювання на території м. Херсон, охорону приміщень, які були незаконно захоплені та використовувались представниками збройних сил російської федерації на території м. Херсон.

Обвинувачений свою вину визнав повністю.

Під час судового розгляду прокурор та обвинувачений (за участі захисника) уклали угоду про визнання винуватості.

Вони дійшли щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої відповідно до санкції ч. 7 ст. 111-1 КК із застосуванням ст. 69 КК у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права працювати у правоохоронних органах та державних органах влади строком на 15 років без конфіскації майна.

Переконавшись, що зміст угоди, умови та порядок її укладення відповідають вимогам законодавства, суд дійшов висновку про наявність підстав для її затвердження.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Кримінальне провадження: 521/5004/23