Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонщина відновлює правосуддя на деокупованих територіях

03 травня 2023, 12:48

На виконання доручення голів Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, ДСА України, спрямованого на відновлення роботи судів деокупованої частини Херсонщини, 2 травня 2023 року голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко спільно з начальником Територіального управління ДСА України в Херсонській області Миколою Міняйлом та т. в. о. начальника Територіального управління ССО у Херсонській області Валентином Терещенком здійснили робочий візит до Великоолександрівського, Високопільського та Нововоронцовського районних судів Херсонської області, розташованих на деокупованій частині Херсонщини, яка звільнена Збройними силами України від російських загарбників.

У рамках робочої зустрічі вони поспілкувалися з головами та працівниками апарату зазначених судів. Предметом обговорення стали проблемні питання, що виникають у ході підготовки до відновлення роботи цих судів, питання матеріально-технічного та організаційного забезпечення, належних умов діяльності ССО, а також шляхи їх вирішення та створення належних умов для надання судових послуг населенню деокупованих громад.

  

  

 

Під час обговорення наявних проблем відродження деокупованих територій та шляхів їх вирішення кожен з очільників Великоолександрівської, Високопільської та Нововоронцовської селищних військових адміністрацій, звернули увагу на підвищений суспільний запит мешканців територіальних громад щодо відновлення роботи судів.

Своєю чергою вони  також виявили намір  спрямувати зусилля  громад на покращення забезпечення матеріально технічної складової приміщень місцевих судів. Підсумовуючи, варто зазначити, що лише спільна робота є запорукою найшвидшого відновлення та забезпечення права громадян на звернення до суду для захисту своїх прав.

За інформацією Херсонського апеляційного суду

Пресслужба ДСА України