Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл на тему «Невиконання батьківських обов’язків та домашнє насильство»

30 грудня 2022, 15:23

29 грудня 2022 року за ініціативи громадської організації «PREVENT» відбувся круглий стіл на тему «Невиконання батьківських обов’язків та домашнє насильство. Проблеми кваліфікації».

Учасниками даного заходу стали судді Черкаського апеляційного суду, суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Світлана ПОЗАРЕЦЬКА, судді Черкаського районного суду, Соснівського районного суду м.Черкаси, працівники органів Національної поліції України, Cлужби у справах дітей Черкаської міської ради.

Захід такого формату став необхідною платформою для координації зусиль правоохоронний органів та всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству для розвитку ефективної системи правосуддя.

Під час обговорення проблемних питань зазначено про особливості адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з домашнім насильством та невиконання батьками обов’язків щодо виховання своїх дітей.

На завершення зустрічі учасники круглого столу  склали спільний алгоритм дій щодо умов забезпечення постраждалим особам доступу до правосуддя та інших механізмів юридичного захисту та протидії цим негативним явищам в суспільстві.

Придніпровський районний суд м. Черкаси