Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Добропільським міськрайонним судом Донецької області винесено вироки у злочинах проти основ національної безпеки України

30 грудня 2022, 11:16

Добропільським міськрайонним судом Донецької області 20 грудня 2022 року до 6 років позбавлення волі засуджено громадянина М., який поширював інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, чим скоїв кримінальне првопорушення передбачене ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Також 23 грудня 2022 року Добропільським міськрайонним судом Донецької області до 8 років позбавлення волі засуджено громадянинку Є., яка передавала інформацію про місця розташування збройних сил України, чим скоїла кримінальне првопорушення передбачене ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Довідково:

Частина 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України: Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Частина 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України: Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Добропільський міськрайонний суд Донецької області