Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України вживаються заходи щодо відновлення пошкоджених приміщень судів

15 грудня 2022, 12:07

ДСА України спільно з ТУ ДСА України та судами в черговий раз опрацьовано питання можливості проведення відновлювальних робіт в приміщеннях судових установ, що були пошкоджені внаслідок військової агресії рф, в тому числі приміщень судів, які знаходяться в нещодавно деокупованих населених пунктах.      

"ТУ ДСА України та судам наприкінці листопада та на початку грудня виділені додаткові бюджетні асигнування для проведення робіт з заміни пошкоджених вікон та дверей у 9 приміщеннях судових установ Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, в яких зазначені  роботи можливо провести до кінця поточного року,  в тому числі з урахуванням наявних погодних умов. Вказані роботи будуть завершені до кінця поточного року", - зазначив заступник Голови ДСА України Максим Пампура.

З його слів, спільними зусиллями ДСА України з судами, територіальними управліннями ДСА України та місцевою владою вже проведено аварійні відновлювальні роботи з усунення пошкоджень 38 приміщень судових установ, а саме: замінено вікна, проведено ремонт покрівель, фасадів, внутрішні оздоблювальні роботи.

В умовах воєнного часу ДСА України продовжує вживати всі можливі необхідні заходи для усунення пошкоджень, які зазнали приміщення судових установ через повномасштабну збройну агресію рф.

Довідково: Станом на 14 грудня 2022 року бомбардуваннями та розстрілами з артилерії й танків російські війська зруйнували 12 приміщень судів (2 приміщення зруйновано частково) та 94 приміщення судових установ пошкоджено частково: вибиті вікна, в деяких відсутнє електропостачання, теплопостачання, водопостачання, пошкоджено стелю, внутрішні двері, зазнали руйнування внутрішні перегородки між кабінетами, пошкоджені зали судових засідань, тощо.

У деяких будівлях місцевих судів на початку бойових дій були вибиті або пошкоджені  вікна, а вже згодом будівлі  зазнали додаткових суттєвих пошкоджень.

Найбільше пошкоджено/зруйновано приміщень судових установ у Харківській,  Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Державна судова адміністрація України