Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем працівників суду!

15 грудня 2022, 09:32

Привітання Вищої ради правосуддям з Днем працівників суду

Шановні судді, працівники суду, органів і установ системи правосуддя, прийміть наші найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Багато хто з вас зустрічає День працівників суду на передовій, захищаючи від загарбників українську землю. Інші невтомно тримають фронт правосуддя – часто під обстрілами та водночас допомагають нашим воїнам. Ви з гідністю долаєте надкритичні випробування воєнного сьогодення – починаючи від організації евакуації судів до турботи про збереження життів співробітників та налагодження щоденної роботи. Попри всі труднощі ви продовжуєте поновлювати справедливість та законність. Працівники судів демонструють згуртованість, високу відповідальність та ефективність.

Дорогі колеги, ми глибоко вдячні за відданість справі та професіоналізм кожному з тих, хто залишається вірним присязі, для кого Закон і честь – понад усе, хто з гідністю несене високе звання працівника суду.

Зичимо вам міцного здоров’я, успіхів, емоційної стійкості, незалежних принципових рішень і вчинків. Підтримки від держави судовій системі. Якнайшвидшої перемоги Україні.

Зі святом.

З повагою

Вища рада правосуддя

 

Привітання Верховного Суду з Днем працівників суду

Шановні судді та працівники апаратів судів!

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників суду!
Сьогодні ви, незважаючи на труднощі й безпрецедентні безпекові виклики, віддано продовжуєте забезпечувати кожному, хто цього потребує, право на справедливий суд.
Наполегливості вам і наснаги в захисті прав та свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права. Нехай невпинна робота на фронті здійснення правосуддя пришвидшить нашу Перемогу!

 

Привітання Голови Ради суддів України з Днем працівників суду

Шановні працівники апарату суддів! Колеги!

Від імені Ради суддів та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників суду!

Цьогоріч воно особливе, бо рік ви працювали в надзвичайно складних умовах, в умовах війни, яку розв’язала російська держава проти України, проти кожного з нас, проти наших дітей і батьків. Вже зараз ми знаємо, що Україна й народ вистояли і в цьому теж ваша заслуга.

Ви робили все, щоб зберегти суди і забезпечити безперервність здійснення правосуддя. Ви рятували справи, технічне обладнання судів, допомагали українській армії і ставали учасниками спротиву агресору.

Ми вдячні вам за громадянську позицію і за людяність. Попри труднощі ви зберегли відданість своїй справі та віру в нашу перемогу.

Дякуємо вам за працю. Рада суддів України робить все, щоб ваш внесок у збереження судової влади під час війни був належно оцінений та відзначений державою. Вірю, що так буде.

Щиро бажаю вам добра і здоров’я, професійного зростання і достатку в родинах. Віримо в Україну! Віримо Збройним Силам та нашу перемогу над ворогом.

З повагою

Голова Ради суддів України Богдан Моніч

 

Привітання Голови ДСА України з Днем працівників суду 

Шановні працівники апарату судів! Колеги! Судді!

Від імені Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші привітання з нагоди відзначення Дня працівників суду.

Це професійне свято людей, які забезпечують здійснення правосуддя в державі. Це ваше свято.

Цього року ви, як ніколи, довели відданість своїй справі і вірність країні. Ви виконували свої прямі професійні обов'язки і допомагали Збройним Силам України, волонтерили, рятували людей і рятували майно судів та справи від знищення ворогом.

Ви не скорилися. Ви кращі. І я вірю, що ваша праця буде належно оцінена на рівні держави, адже Державна судова адміністрація України робить все, щоб забезпечити вас як необхідними умовами праці, так і винагородою за неї попри війну і біду, яку вона нам принесла.

Я щиро бажаю вам добра, здоров'я і незламної віри в Україну.

З повагою

Голова ДСА України Олексій Сальніков

 

Привітання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з Днем працівників суду

Вітаємо суддів та працівників судових установ України з професійним святом!

Політична стабільність, соціальна справедливість, дотримання прав і свобод людини, панування в суспільстві високих моральних цінностей значною мірою залежать від добросовісної роботи працівників суду. 

У забезпеченні незалежності судової гілки влади, реалізації конституційних норм, розвитку політико-правових відносин важливу роль виконують саме працівники суду.

Бажаємо не зупинятися на досягнутому та підвищувати свій професійний рівень.

Хай законність, неупередженість, професійна етика та доброчесність у вашій діяльності будуть запорукою становлення в Україні верховенства права.

Бажаємо вам творчої наснаги, професійних звершень та мудрих рішень.

 

Привітання ректора Національної школи суддів України Миколи ОНІЩУКА суддям, працівникам судів, колегам-юристам з нагоди професійного свята – Дня працівників суду

“Враховуючи роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави постановляю:

Установити в Україні професійне свято – День працівників суду, яке відзначати щорічно 15 грудня”.

Ці слова лаконічної преамбули Указу Президента України від 8 грудня 2000 року кожен, хто причетний до процесу судочинства, осмислює сьогодні по новому, оцінює інакше ніж до 24 лютого цього року.

Розв’язана Російською Федерацією повномасштабна агресивна війна проти України, призвела до небачених після Другої світової війни руйнувань критичної і цивільної інфраструктури, масових вбивств, тортур і депортацій українських громадян, у тому числі жінок та дітей. Мільйони українців вимушені були покинути свої оселі, мігрувати й отримати статус “біженців”. На сьогодні в країні вже зареєстровано більше 71 тисячі злочинів агресії і воєнних злочинів, злочинів проти національної безпеки держави.

Сьогодні з усією серйозністю постають питання щодо покарання російських воєнних злочинців і місцевих колаборантів, визначення компенсацій за завдану шкоду, захисту суб’єктів цивільних правовідносин, у тому числі вирішення цивільно-правових спорів, зокрема майнового характеру. На порядку денному тисячі судових справ, які потребують розгляду вже тепер чи в близькому майбутньому. За таких обставин система правосуддя України, так само як і будь-яких інших елементів держави чи її інституцій, потребує необхідних мобілізаційних заходів, нестандартних, а головне швидких та рішучих дій.

Важливого значення нині набуває зміст і порядок навчання суддів та працівників судів, підвищення рівня їхньої кваліфікації, зокрема з питань міжнародного гуманітарного права, відповідальності за злочин агресії, воєнні злочини, злочини проти людства. В умовах, що склалися, по суті єдиною формою суддівської освіти постає дистанційне й інтерактивне навчання, проведення тренінгів, семінарів-практикумів, вебінарів тощо, які опосередковуються зазначеною тематикою. Водночас процес накопичення, систематизації й засвоєння знань та умінь вкрай стискається в часі, що вимагає від усіх сторін – викладачів і слухачів – свідомості, дисциплінованості та напруженої фахової роботи.

Водночас ефективне функціонування системи правосуддя неможливе без перезавантаження і запуску Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які відповідно до повноважень, передбачених Конституцією і законами України, забезпечують формування і діяльність суддівського корпусу.

З огляду на вказане неабиякого значення набуває з’їзд суддів України, як і з’їзд адвокатів України, всеукраїнська конференція прокурорів, з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, які мають вжити всіх необхідних заходів для заповнення вакансій у ВРП. Суспільство очікує від Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України визначення 32 кандидатів, з яких Вища рада правосуддя призначить членів ВККСУ.

Важливим є забезпечення суттєвого та швидкого збільшення суддівського корпусу в цілому і, зокрема наповнення судів, що працюватимуть на деокупованих територіях, для ефективного доступу до правосуддя жертв порушень прав людини.

Ми очікуємо також і від законодавців необхідного вдосконалення правової бази із вищезазначених питань.

Українська держава й Український народ постали перед екзистенціальними викликами, на які всі ми, представники системи правосуддя, повинні дати належні відповіді.

Тож бажаю вам, мої колеги, завжди залишатися вірними складеній присязі та ідеалам гуманізму, гідно виконувати свої високі обов’язки ім’ям нашої держави і на благо українського суспільства, захищати права та свободи людини, керуючись принципами верховенства права!

Зичу всім скорішої перемоги і настання справедливого миру, а до того міцного здоров’я, життєвої енергії  та професійних успіхів!

З Днем працівників суду! Слава Україні!

Ректор Національної школи суддів України,

доктор  юридичних  наук     

Микола ОНІЩУК

 

Привітання Служби судової охорони з Днем працівників суду

Шановні судді та працівники судових установ!
 
Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників суду!
 
Ви обрали для себе нелегку й почесну професію – служіння правосуддю.
 
Це відчувається особливо зараз: під час війни робота судів набуває в десятки разів більшого значення та є фундаментом української державності. Вся Україна об’єдналася у протистоянні ворогу, кожен на своєму фронті робить усе для найшвидшої перемоги над ворогом.
Українське суспільство покладає на суддів та працівників судових установ великі сподівання. Незалежне, неупереджене і справедливе правосуддя – запорука суспільної злагоди та довіри громадян до влади.
 
Тільки відчуваючи себе у безпеці, суддя може приймати професійні та виважені рішення.
 
Ваша безпека – наша робота!
 
Служба судової охорони покликана бути надійним захисником судової гілки влади та громадян України, які братимуть участь у судових процесах. І тільки разом ми можемо побудувати судову систему, яка заслуговуватиме найвищої довіри суспільства і стане взірцем законності, неупередженості та доброчесності.
 
Колектив Служби судової охорони вітає вас із Днем працівників суду й бажає миру, добра, родинного щастя, професійних звершень та досягнень на благо українського народу й незалежності держави.

Витримки, оптимізму та сили духу на шляху до Перемоги та миру!