Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося Друге засідання спільної робочої із удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше

25 січня 2012, 19:26


25 січня 2012 року відбулося друге засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше. Анонімне тестування кандидатів на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права та кваліфікаційний іспит».
Під час засідання обговорено Анкету кандидата на посаду судді, обсяг та перелік інформації, що має бути в анкеті кандидата на посаду судді,  програми анонімного тестування для виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права та анонімного тестування на стадії кваліфікаційного іспиту, перелік дисциплін та предметів, що охоплюються програмами, необхідність доповнення додатковими галузями, потреба у розширенні існуючого прохідного бар’єру при встановленні результатів анонімного тестування (іспиту) та кваліфікаційного іспиту, визначення прогнозованої кількості вакантних посад суддів.
Також учасники другого засідання розглянули питання формування бази тестових завдань, забезпечення валідності та релевантності запитань, шляхи усунення недоліків та прогалин тестових запитань, виявлених під час проведення кваліфікаційного іспиту у 2011 році, інші питання.
Наступне третє засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше. Анонімне тестування кандидатів на виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права та кваліфікаційний іспит» відбудеться 1 лютого 2012 року.

Довідково:
Питання спільної робочої групи із вдосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше ініційоване ВККСУ. Передбачається чотири засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури відбору кандидатів на посаду судді вперше», з метою напрацювання відповідних пропозицій із вдосконалення відбору. До складу робочої групи увійшли представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, Міністерства юстиції України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів.
Всі напрацювання цієї робочої групи планується затвердити на останньому засіданні - 8 лютого 2012 року.
Завершиться робота із вдосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше підсумковою конференцією із прийняттям відповідних рекомендацій.