Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні Верховного Суду України відбулося засідання Ради суддів України

21 жовтня 2011, 16:51
21 жовтня 2011 року у конференц-залі Верховного Суду України відбулося засідання Ради суддів України.
У засіданні взяли участь голова Ради суддів України Ярослав Романюк, заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова, секретар Ради суддів України Тетяна Козир, члени Ради суддів та Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк.
         (КДКА) Харківської області. За результатами розгляду Рада суддів України прийняла рішення обрати членами атестаційної палати КДКА Харківської області таких суддів:
- Олену Грошеву (суддя Апеляційного суду Харківської області);
- Світлану Шаренко (суддя Київського райсуду м. Харкова);
- Івана Жигалкіна (суддя Господарського суду Харківської області);
- Олену Ізовітову-Вакім (суддя Харківського окружного адміністративного суду).
У дисциплінарну палату КДКА Харківської області Рада суддів України обрала таких суддів:
- Аллу Буракову (суддя Господарського суду Харківської області);
- Руслана Мельникова (суддя Харківського окружного адміністративного суду).
Разом з тим, у порядку денному Ради суддів України було заплановано обрання членів від суддівського корпусу в КДКА Вінницької та Сумської областей. Але розгляд цих питань було перенесено у зв'язку з тим, що не прийшли рекомендації від судів адміністративної юстиції Сумської області, а також у зв'язку з тим, що в КДКА Вінницької області існує всього дві вакансії і в Ради суддів України немає даних щодо того, які юстиції представлені у складі КДКА Вінницької області.
Було прийнято рішення щодо отримання відповідних відомостей до КДКА Вінницької та Сумської областей і розглянути питання про обрання членів палат КДКА цих областей на наступному засіданні Ради суддів України.
У ході засідання, відповідно до порядку денного, також були розглянуті питання щодо звернення конференції суддів адміністративних судів України від 9 вересня 2011 року щодо забезпечення належного правового та соціального захисту суддів і працівників адміністративних судів України; соціального захисту сімей суддів, які загинули у зв’язку з виконанням службових обов’язків; затвердження орієнтовного плану роботи Ради суддів України до кінця 2011 року; заохочення суддів та інше.