Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги голів апеляційних судів України! 

26 лютого 2022, 16:05

Міністр юстиції України Денис  Малюска звернувся до голів апеляційних судів України щодо вирішення питання про закінчення тримання під вартою підозрюваних.

Про це йшлося під час оперативної наради за участі Генерального прокурора Ірини Венедіктової, голови Комітету ВРУ з питань правової політики Андрія Костна, Голови ВС Всеволода Князєва та т.в.о. Голови ДСА України Олексія Сальнікова.

Під час наради Денис Малюска зазначив про необхідність забезпечення роботи судів для розгляду питання щодо закінчення строків тримання під вартою підозрюваних осіб. Також він звернув увагу на те, що у судах, де це зробити неможливо, рішення має прийматися по ситуації.

Т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков звернув увагу учасників зустрічі, що в умовах воєнного стану суди, якщо вони не пошкоджені обстрілами і не зруйновані в наслідок бойових дій, працюють у штатному режимі. Тому це питання має врегульовуватися злагодженими діями усіх задіяних структур.

Також учасники наради зазначили, що злагоджена робота судів, правоохоронних органів, виконавчої і законодавчої гілок влади є вагомим внеском у забезпечення прав і свобод українських громадян і гуртує нас у протистоянні з ворогом.