Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався прийом заяв на участь у конкурсі на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, - Конкурсна комісія

04 лютого 2022, 16:15

Сьогодні, 4 лютого 2022 року розпочався аплікаційний  процес  для участі у першому конкурсі на зайняття вакантних посад членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ), який триватиме до 4 березня 2022 року включно. Конкурс відбудеться на засадах верховенства права, професійності, публічності і політичної нейтральності.

До участі у конкурсі допускаються правники - громадяни України, що мають вищу юридичну освіту, стаж професійної діяльності у сфері права не менше 15 років, володіють державною мовою та відповідають критеріям доброчесності й професійної компетентності. Проводить конкурс - Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів ВККС, яка є допоміжним органом Вищої ради правосуддя.

«Закликаємо всіх правників, хто відповідає вимогам та відчуває в собі сили будувати на роки надважливий орган судової влади - ВККС - подавайтесь! Запевняємо: ми зробимо все, що є в наших силах, для того, щоб забезпечити рівні і чесні умови кожному та обрати найкращих кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», - зазначено в заяві Конкурсної комісії на власній сторінці у Facebook.

Для участі у конкурсі необхідно підготувати наступні документи:

Автобіографію

Мотиваційний лист із викладенням мотивів для призначення членом ВККСУ

Заяву про намір бути призначеною членом ВККСУ

Згоду на обробку персональних даних

Інші документи, зокрема, декларацію, копії трудової книжки, документа про громадянство України, про освіту, військовий квиток, медичну довідку тощо, як зазначено в оголошенні про конкурс

Пакет документів та диск/флешку з електронною їх версією необхідно подати до секретаріату Вищої ради правосуддя за адресою: вул. Студентська, 12а, Київ, 04050, Україна із зазначенням «Конкурсній комісії» у верхньому лівому куті, а також електронну копію цих документів за адресою: commission@hcj.gov.ua. Детальні умови подання документів – за посиланням.

Конкурс  відбудеться  у два етапи. На першому етапі за результатами розгляду поданих кандидатами  документів, результатами спеціальної перевірки та відповідної інформації з відкритих джерел, буде сформований перелік кандидатів, допущених до співбесіди. На другому етапі буде проведена співбесіда з відібраними кандидатами, за результатом якої Конкурсна комісія визначить перелік кандидатів, яких  рекомендує на призначення Вищій раді правосуддя. Алгоритм конкурсного добору та умови участі наведені в інфографіці.

Нагадаємо, оголошення про конкурс опубліковане 26 січня 2022 року в газеті «Голос України». Згідно Закону, Конкурсна комісія має відібрати і передати на розгляд  Вищій раді правосуддя  не менше двох  кандидатів на кожну із 16 вакансій, з яких Вища рада правосуддя призначить членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

21 січня 2022 року Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (Конкурсна комісія) розпочала офіційну роботу, під час якої обрала керівництво та затвердила основні документи, що регламентують проведення конкурсу.

Членами Конкурсної комісії є Сергій Верланов - суддя Київського апеляційного суду, Євген Мєзєнцев - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, Іван Міщенко - суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, пан Роберт Брукхейсен - колишній спеціальний прокурор відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах Прокуратури (Нідерланди), пан Тед Зажечни - суддя у відставці федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада)  та пан Стівен Маркмен - голова Верховного Суду штату Мічиган (США), у відставці.

Інфографіка щодо етапів конкурсу