Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у незаконному позбавленні волі взято під варту

19 жовтня 2017, 16:26

До Овідіопольського районного суду Одеської області надійшли клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо двох чоловіків, які підозрюються у вчиненні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання). 

 Клопотання мотивовано наступним: досудовим розслідуванням установлено, що підозрювані Ч. та Б., діючи спільно, за попередньою змовою на автомобілі марки «ВАЗ-2104», білого кольору доставили потерпілого Ш. до гаражного приміщення № 167, що розташоване за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с. Лиманка, вул. Академіка Вільямса, 89.

Далі, під погрозами застосування фізичного насильства відносно Ш. та проти його волі, Б. та Ч. завели потерпілого до вищевказаного гаражного приміщення, де надівши йому на шию металевий ланцюг, який заварили зварювальним апаратом навколо шиї, а інший кінець зварювальним апаратом зварили до металевого кутка на стіні гаражного приміщення, щоб потерпілий не зміг його самостійно залишити, таким чином подавили його волю до супротиву. Після цього Б. та Ч. залишили гаражне приміщення та поїхали на вищевказаному автомобілі, залишивши потерпілого прикованим ланцюгом у приміщені гаражу, таким чином незаконно позбавили його волі.

Також, Б. за попередньою змовою зі своїм знайомим Ч., після того, як, доставили потерпілого Ш. на автомобілі марки «ВАЗ-2104», білого кольору до гаражного приміщення № 167, що розташоване за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с. Лиманка, вул. Академіка Вільямса, 89, де незаконно позбавили волі останнього, маючи умисел на вимагання грошових коштів з погрозою застосування фізичного насильства, погрожуючи продати нирку потерпілого, а також продати його в рабство, вимагали у Ш. грошові кошти у розмірі 600 доларів США.

Дані погрози Ш. сприймав як реальні, які загрожували його життю та здоров'ю.

Своїми умисними діями підозрювані вчинили злочини, передбачені ч. 2 ст. 146 КК України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, та ч. 2 ст. 189 КК України - вимагання.

Слідчий та прокурор клопотання підтримали, просять суд його задовольнити. Підозрювані та захисники проти задоволення клопотання слідчого заперечують.

 

Суд, заслухавши пояснення слідчого, прокурора, захисника та підозрюваних, дослідивши матеріали клопотання, додані до клопотання докази, матеріали кримінального провадження, ухвалив: клопотання слідчого задовольнити та застосувати до підозрюваних Б. та Ч. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком 60 днів, без права внесення застави.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду