Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд арештував майно фірми, яка ухилялася від сплати податків

19 вересня 2017, 14:28
 

Наразі Державною фіскальною службою в Сумській області розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритого за фактом підроблення штампів, печаток та документів, умисного ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами трьох товариств з обмеженою відповідальністю - «Еліта», «Кратос-С» та «Енергобізнесальянс», а також підозрою директора останнього у внесенні до податкових декларацій з податку на додану вартість неправдивих відомостей та використанні у фінансово-господарській діяльності завідомо підроблених документів.

В ході обшуку автомобіля підозрюваного правоохоронними органами було вилучено договори, додаткові угоди, специфікації, бухгалтерські та банківські документи, чорнові записи, грошові кошти тощо. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про арешт вилученого під час обшуку майна, оскільки воно є знаряддям вчинення кримінальних правопорушень, об’єктами протиправних дій  і можуть бути використані як докази обставин скоєння підозрюваним злочину.

Судом першої інстанції клопотання прокурора було задоволено. Не погоджуючись з таким рішенням, представники ТОВ «Енергобізнесальянс» звернулися до суду апеляційної інстанції зі скаргою на ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми і проханням її скасувати, а натомість постановити нову, якою в арешті майна прокурору відмовити.

Колегія суддів палати із розгляду справ та матеріалів кримінального судочинства апеляційного суду, дослідивши матеріали справи, апеляційну скаргу представників ТОВ відхилила, чим залишила ухвалу слідчого судді суду першої інстанції про арешт майна в силі.

Апеляційний суд Сумської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги представника ТОВ «Енергобізнесальянс» про скасування ухвали слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, якою було накладено арешт на майно суб’єкта господарювання.