Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочав роботу проект USAID "Нове правосуддя"

06 жовтня 2016, 17:06

 6 жовтня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника Голови Державної судової адміністрації України Ольги Булки з керівництвом Проекту USAID "Нове правосуддя". Під час зустрічі презентовано діяльність проекту "Нове правосуддя", що розпочав роботу з 1 жовтня 2016 року.

Новий Проект є продовженням співпраці між ДСА України та агентством США з міжнародного розвитку USAID, що тривала попередні дев'ять років через проекти "Верховенство права", "Справедливе правосуддя", які були спрямовані над запровадження реформ судової системи України.

Заступник Голови ДСА України Ольга Булка відзначила успішність співпраці в рамках попередніх проектів та висловила сподівання на продовження не менш плідного співробітництва.  Відрадно, що та ж команда, яка працювала всі ці роки,  отримали можливість працювати далі в системі реформування та удосконалення правосуддя в Україні. Ми багато зробили спільними зусиллями, але ще більше нам потрібно буде зробити", – сказала Ольга Булка.

Керівник Проекту USAID "Нове правосуддя" Девід Вон подякував ДСА України за  довготривалу співпрацю та відзначив готовність і надалі реалізовувати пріоритетні для судової системи напрямки діяльності.

Щодо пріоритетів, то Ольга Булка наголосила на необхідності запровадження "Електронного суду" у всіх судах, а не тільки в тих, що визначені пілотними, запросила партнерів долучитися до розробки єдиної програми планування та обліку в судах, а також програми обліку матеріальних цінностей та нерухомого майна, вирішення інших питань, що сприятимуть вдосконаленню системи судочинства.

Сторони домовилися про підготовку річного плану роботи та визначилися з умовами реалізації поставлених завдань.