Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Глухівський міськрайонний суд Сумської області відсвяткував новосілля

29 серпня 2016, 10:27

 26 серпня 2016 року Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко та Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк взяли участь у відкритті нового приміщення Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Проведені ремонтні роботи дозволили поліпшити доступність правосуддя для кожної особи, забезпечити належні умови для відвідувачів суду та роботи суддів і працівників апарату суду.

В урочистостях також взяли участь заступник голови Апеляційного суду Сумської області Олександр Захарченко, голови судів, керівники апаратів місцевих судів Сумщини, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Сумській області Віктор Кібець.

"Відкриття нового приміщення – наочне підтвердження того, як втілюється в життя судова реформа. Один з її напрямків – покращення роботи суддів та працівників апарату суду. Авторитет судової влади, як і державної, визначається і рівнем правосуддя. Глибоко переконана, що в  новому приміщенні правосуддя буде здійснюватись на належному рівні" - відзначила Голова РСУ під час церемонії відкриття нового приміщення суду.

Зеновій Холоднюк повідомив також, що Державна судова адміністрація України має намір найближчим часом розпочати проведення ремонтних робіт ще в одній судовій установі Сумської області – Охтирському міськрайонному суді.

Заступник голови Апеляційного суду Сумської області наголосив, що ДСА України організаційного забезпечення судів здійснюється успішно, свідченням чому є відкриття чергового приміщення суду на Сумщині. Олександр Захарченко сказав, що такі приємні події, як відкриття нового приміщення суду, додають наснаги в роботі і відчуття впевненості в завтрашньому дні.

На завершення урочистостей відбулася екскурсія приміщеннями і кабінетами суду.

Після офіційної церемонії відкриття нового приміщення суду відбулася робоча нарада, де взяли участь голова Ради суддів України, Голова ДСА України, начальник територіального управління ДСА України в Сумській області, голови судів, судді, керівники та працівники апаратів судів Сумщини.

Під час наради Валентина Сімоненко зупинилась на питаннях проведення судової реформи, реорганізації судів, запровадження програми "Електронний суд".

Голова ДСА України детально зупинився на питаннях фінансового забезпечення судової системи, а також представив проект бюджету судової системи на 2017 рік.