Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумовано роботу судів Київщини

19 лютого 2016, 09:09

 Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк взяв участь у нарадах, присвячених підсумкам роботи судів у 2015 році.  Зокрема, наради відбулися в апеляційному суді Київської області та в Київському апеляційному адміністративному суді.

Участь у нараді, яка відбулася в апеляційному суді Київської області, взяли всі голови та керівники апаратів місцевих загальних судів вказаного регіону, а також начальник територіального управління ДСА України в Київській області Назір Бадахов.

У Київському апеляційному адміністративному суді нарада відбувалася за участі судді Верховного Суду України Віктора Маринченка, заступника Голови Вищого адміністративного суду України Михайла Смоковича, голів окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, Київського окружного адміністративного суду Олега Басая, Черкаського окружного адміністративного суду Віталія Добрянського, Чернівецького окружного адміністративного суду Олега Анісімова.

Під час нарад підведено підсумки роботи судів загальної юрисдикції Київщини та Київського апеляційного адміністративного округу.

Учасники наради обговорили стан здійснення судочинства у названих судах, зосередили увагу на дотриманні строків розгляду справ, обговорили проблемні питання діяльності.

Голова Державної судової адміністрації України детально поінформував учасників нарад про виділення коштів на судову систему  у 2014 – 2015 роках, їх розподіл  за напрямками видатків.

Очільник ДСА України відзначив, що відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" бюджетні призначення для органів судової влади становитимуть 5,3 мільярдів гривень. В порівнянні з 2015 роком приріст становить 41,7%. Збільшення асигнувань, за словами Зеновія Холоднюка, дозволить не тільки збільшити капітальні видатки, а й закріпити заробітну плату працівників апарату суду в середньому на рівні майже п'яти тисяч гривень.

"Сьогодні, - сказав Зеновій Холоднюк, - за підсумками 2015 року, заробітна плата працівників апарату місцевих загальних судів Київщини становила 3 тисячі 980 гривень, апеляційного суду — 4 тисячі 362 гривні, окружного адміністративного суду — 3 тисячі 947 гривень, апеляційного адміністративного суду  — 4 тисячі 472 гривні". "Державна судова адміністрація України і надалі докладатиме зусиль для захисту соціальних інтересів працівників апаратів судів та помічників суддів", - відзначив Зеновій Холоднюк. "Для цього, у першу чергу, потрібно працювати над змінами до Законів України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про державну службу" і в цьому ми розраховуємо на підтримку судової системи", — наголосив Голова ДСА України.

Зеновій Холоднюк відповів на запитання учасників робочих нарад.