Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слухання у справі про "Вбивство 39 людей на Майдані" максимально відкриті і доступні для ЗМІ та представників громадськості

17 липня 2015, 14:37

 У Святошинському районному суді міста Києва сьогодні продовжилось слухання справи про "Вбивство 39 людей на Майдані". Нагадаємо, що справу про "Вбивство 39 людей на Майдані" розглядає суд присяжних, який складається з двох професійних суддів та трьох присяжних. Головуючим у справі є суддя Святошинського районного суду міста Києва Сергій Дячук.

Щодо організації слухань у справі "Вбивства 39 людей на Майдані", то як відзначає у своєму звіті координатор групи громадського спостереження "ОЗОН" Валерія Рибак: "Вагомим досягненням є відкритість, прозорість та доступність процесу. Зокрема, Державною судовою адміністрацією України організовано он-лайн трансляцію судових  засідання за допомогою технічних засобів суду. Про те, що засідання транслюватимуть, завчасно повідомлено й на сайті порталу "Судова влада України" http://court.gov.ua, де в реальному часі можна безперешкодно переглядати кожне судове засідання".

Координатор групи громадського спостереження за результатами моніторингу судових засідань у справі "Вбивства 39 людей на Майдані" особливу увагу звертає на забезпечення умов роботи представникам ЗМІ, громадських та міжнародних організацій, вільним слухачам. У звіті, зокрема, вказується, що для представників ЗМІ виділена окрема зала, де можна слідкувати за он-лайн трансляцією засідання суду, позаяк зала, де відбуваються слухання, щонайбільше може вмістити 35-ть осіб.

"Приємно відмітити, що у Святошинському районному суді м. Києва працівники суду подбали про комфорт відвідувачів суду до та під час засідання - у коридорі суду та в судовій залі знаходились бутлі з водою, було достатньо інформаційних оголошень та покажчиків, у залах працювали кондиціонери. До, під час та після засідання, у приміщенні суду знаходилася представник прес-центру Судової влади (ДСАУ), яка виконувала організаційно-розпорядчі, роз’яснювальні функції та займалася реєстрацією представників ЗМІ. Сподіваємося, що така позитивна практика організації судових засідань буде поширюватись і на інші суди України", - зазначає у своєму звіті координатор групи громадського спостереження "ОЗОН".

Наступне судове засідання по справі відбудеться 3 серпня 2015 року об 11:30.

За перебігом судових засідань по справі "Вбивства 39 людей на Майдані" можна слідкувати в он-лайн трансляції на порталі "Судова влада України"