Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся робочий семінар на тему: «Актуальні питання ґендерної політики»

26 травня 2015, 18:28

 25-26 травня 2015 року за сприяння проекту USAID «Справедливе правосуддя» спільно з проектом USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» відбувся семінар на тему: «Актуальні питання ґендерної політики».

Державну судову адміністрацію України представляла заступник начальника управління – начальник відділу судової статистики, діловодства та архіву суду Антоніна Поліщук, також у роботі семінару взяли участь ґендерні уповноважені комітетів та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради, відповідальні представники центральних органів виконавчої та судової гілки влади.

Метою семінару було підвищення обізнаності представників законодавчої, центральних органів виконавчої та судової влади з основними положеннями ґендерної політики. Зокрема, обговорено питання ґендерно-правової експертизи, врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у кадровій політиці, розроблено пропозиції до планів дій з реалізації положень Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Під час заходу слухачів ознайомлено з міжнародними зобов’язаннями та національним законодавством у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, основами ґендерного аналізу в законотворчому процесі, ґендерними аспектами законопроектування.

До уваги учасників семінару була представлена Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року. Присутні висловили свої думки щодо перспектив ґендерного інтегрування в роботі Верховної Ради України та центральних органів виконавчої та судової влади.