Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний досвід із посилення потенціалу судової влади обговорили на міжнародній конференції в Бухаресті

18 травня 2015, 16:00

 З 11 по 15 травня 2015 року у місті Бухарест відбулась міжнародна конференція «Зміцнення потенціалу судової влади у східній Європі».

Участь у заході взяли,  Голови Комітетів Ради суддів України Тетяна Чумаченко та Олександр Сасевич, начальник планово-фінансового управління Державної судової адміністрації України Ярослав Покотило та начальник управління кадрового забезпечення Державної судової адміністрації України Олег Дробинський, а також представники інших органів судової влади України, Грузії та Молдови, які обговорили роль судової влади у запобіганні та протидії корупції, поділяться досвідом з питань розробки та впровадження стратегії запобігання корупції, міжнародних підходів до перевірки майнових декларацій та особливостей суддівського самоврядування європейських країн.

По завершенню конференції учасники відвідали з ознайомчим візитом ключові інституції судової влади та антикорупційні органи Румунії, зокрема Національний інститут судівництва, Вищу раду судівництва, Національний антикорупційний директорат, Національну агенцію доброчесності та Міністерство юстиції Румунії.

 Довідково: Міжнародна конференція «Зміцнення потенціалу судової влади у східній Європі» відбувається за підтримки Експертного Форуму Румунії в рамках гранту Чорноморського Фонду Регіонального Співробітництва. Участь членів Ради суддів України та представників Державної судової адміністрації України стала можливою в рамках співпраці з Проектом USAID «Справедливе правосуддя».