Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання кермувальнику, якого 9 разів суд позбавляв права керування транспортними засобами

23 квітня 2024, 08:52

Відповідно до статті 129-1 Конституції Украни судове рішення є обов’язковим до виконання.

Статтею 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що судові рішення, які набрали законної сили, є обов'язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України.

Відповідно до матеріалів справи, в період часу з листопада 2017 року до 12 квітня 2023 року постановами суду дев’ять разів обвинувачений визнавався винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 130 Кодексу України про адміністративні пправопорушення - керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Окрім того, працівниками Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області на кермувальника складено понад 10 протоколів за статтями 122, 122-2, 126 КУпАП.

Систематичне вчинення дій, спрямованих на умисне невиконання рішень суду, якими правопорушника позбавлено права керування транспортними засобами, кваліфіковано за частиною 1 статті 382 КК України.

16 квітня 2024 року суд ухвалив вирок та призначив обвинуваченому покарання у виді 2 років позбавлення волі. Відповідно до статті 75 Кримінального кодексу України особу звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області