Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для одного з підозрюваних у вбивстві поліцейського

22 квітня 2024, 16:50

У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, які підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ст. 348 Кримінаного кодексу України.

Судом встановлено, що 20 квітня 2024 року, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівниками поліції було зупинено транспортний засіб, який рухався по зустрічній смузі руху, порушуючи комендантську годину.

Вказаний автомобіль було зупинено для перевірки. Під час перевірки працівник поліції помітив, що зупинений автомобіль має значне навантаження на вісь, а тому попросив водія відчинити багажне відділення. Однак, на законну вимогу поліцейського вийшов не водій, а пасажир транспортного засобу та відкрив багажне відділення, де знаходились підозрілі ящики та інше військове майно. Надалі, на законну вимогу поліцейського відкрити ящики, пасажир наніс останньому удари по голові від чого поліцейський впав на землю та знепритомнів.

Інший патрульний, який перебував біля службового автомобіля, швидко зорієнтувавшись, застосував табельну зброю, однак нападники відкрили вогонь по поліцейським та зникли з місця вчинення злочину.

У результаті дій підозрюваного один поліцейський загинув на місці події, іншого госпіталізовано до лікарні з діагнозом струс головного мозку та вогнепальне поранення.

Підозрюваний був затриманий працівниками правоохоронних органів.

При обранні запобіжних заходів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наразі тривають слідчі дії.

⠀⠀

Довідково:

ч. 1 ст. 263 КК України – Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

ст. 348 КК України - Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу чи його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, а також члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку (караються позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).