Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував обмежувальні заходи до чоловіка, який вчиняв домашнє насильство

27 березня 2024, 16:12

Лебединським районним судом Сумської області винесено вирок чоловіку, якого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України  (домашнє насильство).

 Обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у виді громадських робіт на строк 200 годин.

Крім того, відповідно до пункту 5 частини 1 статті 91-1 Кримінального кодексу України, чоловіка направлено для проходження програми для кривдників на строк 2 місяці. 

За матеріалами справи, протягом липня-грудня 2023 року обвинувачений неодноразово вчиняв по відношенню до своєї співмешканки домашнє насильство, а саме: вдарив по обличчю, штовхав та ображав нецензурною лайкою. Працівникии поліції на чоловіка складали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, за результатами розгляду яких, він притягався Лебединським районним судом Сумської област до адміністративної відповідальності.

Відповідно до висновку експертизи, внаслідок систематичних дій кривдника жінці було завдано психологічних страждань та погіршено якість її життя.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Довідково: з початку 2024 року Лебединським районним судом Сумської області засуджено 5 осіб за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, яким призначено покарання в межах санкції вищезазначеної статті.