Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна - вирок за обвинуваченням у державній зраді

27 березня 2024, 10:17

26 березня 2024 року Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок за обвинуваченням громадянина України у державній зраді (частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна.

За інформацією Малиновського районного суду м. Одеси, громадянин погодився співпрацювати з розвідувальними органами рф, виконувати їх спеціальні завдання на шкоду Україні, здобувати та передавати їм розвідувальну інформацію щодо України (а саме, інформацію про розташування, рух і переміщення військових підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань).

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Кримінальне провадження: № 521/13898/22

Довідково:
Частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України - Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України: надання іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану - карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.