Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов щодо повернення об՚єкту стратегічного значення до державної власності

09 жовтня 2023, 15:40

Рішенням Господарського суду Чернігівської області, залишеним без змін постановами Північного апеляційного господарського суду та Верховного Суду повернуто у державну власність незаконно вибутий цілісний майновий комплекс філії «Хлібної бази № 87» державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» у Чернігівській області.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

Вказане підприємство має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, забезпечує розміщення і зберігання матеріальних цінностей державного резерву та відповідно до законодавства не підлягає приватизації.

Однак, незважаючи на особливий правовий режим майнового комплексу та законодавчо встановлену заборону на його відчуження,  вказане майно вибуло з державної власності внаслідок укладення у 2018 році незаконного договору купівлі-продажу та подальшого перепродажу.

Встановивши обставини незаконного вибуття державного майна, столична прокуратура у липні 2019 року звернулась до Господарського суду Чернігівської області з позовом в інтересах держави про визнання недійсними  результатів цільового аукціону, визнання недійсним договору купівлі-продажу, витребування нерухомого майна та визнання недійсним договору іпотеки.

Суди всіх інстанцій погодилися з доводами Київської міської прокуратури щодо незаконного вибуття з державної власності об’єкту стратегічного значення.

Київська міська прокуратура