Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВККСУ зустрівся з делегацією суддів зі штату Каліфорнія

05 жовтня 2023, 16:36

5 жовтня 2023 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Ігнатов провів робочу зустріч з делегацією суддів зі штату Каліфорнія, США.

У зустрічі також взяли участь заступник Голови Комісії Руслан Сидорович та керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко.

Голова Комісії привітав гостей зі Сполучених Штатів Америки та запевнив, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України завжди відкрита до співпраці з міжнародними партнерами у сфері зміцнення верховенства права, а її співробітництво з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) досягло рівня стратегічного партнерства.

Він розповів учасникам заходу про повноваження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, її поточні та майбутні плани й наголосив на важливості участі оновленої Громадської ради доброчесності у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Своєю чергою судді зі штату Каліфорнія розповіли, що впродовж останніх років здійснюють ознайомчі візити до різних країн. Метою візиту до України є порівняння суддівських практик, вивчення та обмін досвідом впровадження інформаційних систем у процес судочинства, функціонування судів в умовах збройного конфлікту.

Окрім того, однією з важливих складових візиту американських суддів є запевнення української сторони у своїй підтримці та можливості долучення в консультативній чи дорадчій ролі в межах розслідувань та судових розглядів воєнних злочинів рф проти України.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України