Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив конфіскувати у громадянки рф земельну ділянку у Харківській області на користь держави

28 вересня 2023, 11:51

В грудні 2021 року громадянка російської федерації отримала у спадщину три земельні ділянки, загальною площею 0,3665 га, які знаходяться на території Дворічанської громади (Куп’янський район, Харківська область). Однак, проігнорувавши вимоги земельного законодавства України, упродовж року після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, вона не здійснила їх відчуження.

26 вересня 2023 року Карлівський районний суд Полтавської області розглянув заочно цивільну справу за позовом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області в інтересах Головного управління Держгеокадастру в Харківській області до громадянки росії про конфіскацію вищезгаданих земельних ділянок.

За результатами розгляду справи суд вирішив конфіскувати землю у власність держави в особі Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Харківській області. Також з громадянки рф вирішено стягнути на користь позивача судові витрати у розмірі 5368 гривень. Це рішення було прийнято, виходячи з інтересів суспільства, на умовах, передбачених законом та у відповідності до загальних принципів міжнародного права.