Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила сімох суддів до Київського окружного адміністративного суду

28 вересня 2023, 11:45

З метою врегулювання навантаження у Київському окружному адміністративному суді та термінового відновлення доступу громадян до правосуддя Вища рада правосуддя 28 вересня 2023 року вирішила відрядити сімох суддів до вказаного суду.

Нормативний час, потрібний суддям для розгляду справ, що надійшли до окружних адміністративних судів, за даними звітності за І квартал 2023 року, становить у середньому по Україні 274 дні для кожного повноважного судді.

У Київському окружному адміністративному суді нормативний час, потрібний для розгляду справ, становить 546 днів для одного повноважного судді, що дає підстави стверджувати про наявність надмірного навантаження.

Крім того, підлягали передачі до суду близько 64 000 справ та матеріалів, що перебували у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зокрема, станом на 8 вересня 2023 року вже передано 34 728 справ та матеріалів.

Таким чином з метою врегулювання надмірного навантаження у Київському окружному адміністративному суді Вища рада правосуддя 28 вересня 2023 року вирішила відрядити сімох суддів для здійснення правосуддя строком на один рік з 16 жовтня 2023 року, а саме:

суддю Донецького окружного адміністративного суду Кочанову Поліну Валеріївну, суддів Дніпропетровського окружного адміністративного суду Парненко Вікторію Станіславівну та Жукову Євгенію Олексіївну, суддю Кіровоградського окружного адміністративного суду Жука Руслана В’ячеславовича, суддю Сумського окружного адміністративного суду Діску Аліну Борисівну, суддю Черкаського окружного адміністративного суду Білоноженко Марину Анатоліївну та суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Донця Володимира Адольфовича.