Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У межах розширення міжнародного співробітництва Голова ВС Станіслав Кравченко провів зустріч із Головою Верховного суду Нідерландів

27 вересня 2023, 16:25

Під час зустрічі з Головою Верховного суду Нідерландів Дінеке де Грот Станіслав Кравченко висловив вдячність уряду й народу Нідерландів за підтримку України та її громадян, що постраждали від війни.

Голова ВС наголосив, що Україна активно працює над удосконаленням роботи судової системи для того, щоб наша держава в усьому світі сприймалась як демократична і така, що суворо дотримується принципу верховенства права. До того ж в Україні відбувається низка реформ, повʼязаних із євроінтеграційним процесом. Тож можливість вивчення українськими суддями досвіду нідерландських колег є надзвичайно цінною.

Дінеке де Грот зауважила, що зараз, в умовах війни, дуже важливо, щоб українські судді відчували надійну підтримку з боку європейських колег. Крім того, така співпраця є дієвим механізмом посилення принципів верховенства права і правової визначеності, а також підвищення ефективності здійснення судочинства в Україні. Також Дінеке де Грот запевнила, що Верховний суд Нідерландів готовий налагоджувати діалог з українськими колегами та ділитися власним досвідом, який допоможе судовій системі України вдосконалити організацію здійснення ефективного судочинства.

Станіслав Кравченко висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між верховними судами України та Нідерландів, а також подякував керівниці нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», віцеголові Окружного суду Амстердама Естер де Рой за ініціативу щодо проведення зустрічі та підтримку, надану в межах проєкту. Одним із його напрямів є запровадження правил організації ефективного судочинства, що впорядковують внутрішні процеси в суді.

Верховний Суд