Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував наказ Державної екологічної інспекції у Закарпатській області про встановлення простою у роботі працівнику установи

27 вересня 2023, 10:22

Закарпатський окружний адміністративний суд встановив, що наказом Державної екологічної інспекції України від 10 березня 2022 р. на підставі Указу Президента України від 22 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» з метою збереження життя і здоров’я працівників Держекоінспекції, її територіальних та міжрегіональних територіальних органів встановлено простій, який визнано таким, що виник не з вини працівників та зумовлений загрозою життю та здоров’ю.

Саме на підставі вказаного наказу був виданий оскаржений наказ від 13 лютого 2023 р. «Про встановлення простою у роботі», яким позивачу було встановлено простій у роботі з 14 лютого 2023 року, проте обумовлений вже службовою необхідністю, що є відмінним від первинної мети введення такого.

Обставини, які викликали таку службову необхідність, відповідач документально не підтвердив.

Також суд зауважив, що позивач є працівником територіального органу Державної екологічної інспекції України в Закарпатській області.

У переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 13 лютого 2023 року, Закарпатська область відсутня.

Тому, прямої загрози життю та здоров`ю позивача, яка б була об`єктивною причиною встановлення простою у його роботі, не існувало.

З  текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/1136/23.