Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка за виправдовування збройної агресії рф проти України

20 вересня 2023, 12:24

Лебединським районним судом Сумської області винесено вирок чоловіку, якого обвинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) та частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Обвинуваченого визнано винним та призначено покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді двох місяців арешту.

За матеріалами справи, у березні 2023 року в с. Гарбарі Сумського району, перебуваючи у гостях у своїх знайомих, обвинувачений відкрито виправдовував розпочату російською федерацією збройну агресію проти України в 2014 році, визнавав її правомірною та зазначив, що в цьому він бачить лише позитивні сторони, а також здійснював глорифікацію російських військових, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Довідково: з початку 2023 року Лебединським районним судом Сумської області засуджено 3 осіб за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, яким призначено покарання в межах санкції зазначеної статті.