Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд рекомендує учасникам максимально використовувати електронні засоби комунікації з судом

12 вересня 2023, 10:23

З метою забезпечення безпеки працівників та відвідувачів Херсонського апеляційного суду, зборами суддів Херсонського апеляційного суду 30 серпня 2023 року ухвалено рішення щодо вжиття максимальних безпекових заходів під час розгляду судових справ.

Одним із таких є участь сторін в судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Відповідно до статті 212 Цивільного процесуального кодексу України передбачена можливість учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, про що учасники мають подати суду відповідну заяву не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Подати заяву про розгляд справи в режимі відеоконференції сторони можуть у будь-який з наведених нижче спосіб:

  • надіслати на офіційну електронну адресу Херсонського апеляційного суду: inbox@ksa.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису),
  • через власний кабінет в підсистемі «Електронний суд» з використанням особистого підпису:  https://id.court.gov.ua,
  • засобами поштового зв’язку (м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29),
  • через скриньку для кореспонденції, яка встановлена у вестибюлі Херсонського міського суду,
  • здати особисто до канцелярії суду (в будівлі Херсонського міського суду).

Рекомендуємо учасникам судових процесів та відвідувачам Херсонського апеляційного суду з порозумінням поставитись до забезпечення безпеки відвідувачів і працівників суду та з метою убезпечення їх життя і здоров’я, максимально використовувати онлайн режим комунікації з судом, у зв’язку із чим рекомендуємо утриматись від особистого відвідування суду та всі необхідні документи (заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення із матеріалами справи тощо) направляти суду в електронному виді.

Також рекомендуємо утриматися від особистої присутності в судових засіданнях, якщо слухання не передбачає обов’язкової присутності учасника справи та брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Херсонський апеляційний суд