Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернівський районний суд ухвалив вирока організатору злочинної схеми «Кол-центру»

11 вересня 2023, 14:29

Тернівський районний суд ухвалив вирок мешканцю Кривого Рога за організацію злочинної схеми по заволодінню грошовими коштами шляхом шахрайської діяльності «Кол-центру».

Суд визнав винним неодноразово судимого мешканця Кривого Рогу за заволодіння чужим майном шляхом обману та призначив покарання у виді одного року обмеження волі. Тернівський районний суд м. Кривого Рогу остаточно визначив покарання обвинуваченому у вигляді обмеження волі на два роки, у зв’язку з тим, що обвинувачений скоїв проступок у період іспитового строку за попереднім вироком.

Судом було встановлено, що у грудні 2022 року громадянин Н. вирішив організувати злочину схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами громадян України. Діючи з метою заволодіння чужим майном, злочинець знайшов приміщення для "Кол-центру". Встановивши необхідну комп’ютерну техніку для використання у своїй шахрайській діяльності «Кол-центру», ввів в оману декількох осіб, повідомивши останнім, що вони будуть працювати в агенції з надання інвестиційних послуг.

Суть діяльності злочинної схеми полягала у створенні та забезпеченні діяльності на території міста Кривого Рогу «Кол-центру». В подальшому, введені в оману працівники, за допомогою IP-телефонії зв’язувались з потерпілими, представлялись групою досвідчених трейдерів, пропонували свої послуги зі збільшення наявних у осіб грошових коштів шляхом проведення операцій на криптовалютному ринку або інвестування в акції різних компаній.

Проте після переводу грошових коштів на банківську картку, зв`язок з особою - «клієнтом» переривався, а грошові кошти привласнювалися засудженим.

Вирок набрав законної сили.

Тернівський районний суд м. Кривого Рогу