Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровський окружний адміністративний суд створює професійну платформу для набуття практичного досвіду для студентів-правників

06 вересня 2023, 08:26

5 вересня 2023 року з метою сприяння розвитку адміністративної юстиції та вищої юридичної освіти, з урахуванням практичного досвіду роботи працівників суду, було складено угоду про співпрацю між Дніпропетровським окружним адміністративним судом та Університетом митної справи та фінансів.
Під час зустрічі голова суду Андрій Коренев разом з колегами та ректор Університету Дмитро Бочаров обговорили питання щодо проведення практичної підготовки студентів закладу на базі суду.
Студенти університету матимуть змогу ознайомитися з роботою суду адміністративної юрисдикції, формою і змістом адміністративного позову та організацією роботи документообігу суду. Також майбутні правники здобудуть навички роботи працівників апарату суду, ознайомляться з порядком та процесом розгляду адміністративних спорів, візьмуть участь у судових засіданнях та відпрацюють навички роботи юристів в судовому процесі.
Планується, що така скоординована і взаємовигідна співпраця буде спрямована не тільки на практичну підготовку висококваліфікованих юристів, а й формування правової свідомості молоді, популяризації роботи суду та підвищенню рівня суспільної довіри щодо діяльності судової системи.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд